Zubni RTG - pitanja i odgovori | Identalia

00 385 1 55 66 431

Želite nas kontatkirati putem WhatsAppa? Dodajte nas u svoje kontakte. Naš broj je:

Početna stranica » Zubni RTG » Zubni RTG - pitanja i odgovori

Zubni RTG - pitanja i odgovori

Zubni RTG ili ortopanogram je digitalni snimak svih čvrstih dijelova žvačnog aparata. Na njemu su vidljive kosti obaju čeljusti te svi zubi pacijenta uključujući i korijene zuba koji nisu vidljivi prostim okom.

Zubni RTG ima minimalno zračenje koje nije štetno za pacijenta ni za djelatnike koji opslužuju uređaj.

Digitalna slika čeljusti ili ortopanogram je neophodan stomatologu kako bi mogao vidjeti dijelove zubnog aparata koji nisu vidljivi prostim okom kao što su korijen zuba i kost čeljusti.

Zubni RTG bi trebalo raditi nakon svakog ozbiljnijeg zahvata na zubima pacijenta. Procjenu o potrebi nove snimke će donijeti stomatolog i o tome pravovremeno informirati pacijenta.

Zubni RTG se može napraviti u svakoj bolje opremljenoj ordinaciji koja posjeduje naprednu stomatološku opremu potrebnu za njegovu izradu, kao što je digitalni Ortopan uređaj.

Izrada ortopanograma traje jako kratko i snimka je odmah gotova. Djelatnik koji opslužuje uređaj postavit će vas u ispravan položaj i nakon nekoliko sekundi mirovanja, digitalni snimak će biti gotov.

Izrada zubnog RTG-a nije bolna niti neugodna.

Zubni RTG je digitalni snimak i može ga se dobiti pohranjenog na bilo koji prenosni medij za pohranu podataka kao što su USB memorija, CD ili DVD disk.

Povratak na prethodnu stranicu Zubni RTG.

Zatraži besplatnu ponudu