Metode ublažavanja zubobolje | Identalia

Želite nas kontatkirati putem WhatsAppa? Dodajte nas u svoje kontakte. Naš broj je:

Početna stranica » Zubobolja

Zubobolja

Metode ublažavanja zuboboljeZubobolja je uz bol uha jedna od dvije najneugodnije boli. Osobe koje nikada nisu osjetile zubobolju mogu se smatrati vrlo sretnima. Osim što je ova bol vrlo neugodna, njen intenzitet može biti od lagane i povremene, pulsirajuće pa sve do vrlo jake kontinuirane boli.

Prirodni zubi pacijenta su najbolji zubi i niti jedan zubni nadomjestak neće biti toliko dobar! Upravo iz toga razloga treba brinuti o prirodnim zubima i onda kada bol nije prisutna kako bi što duže ostali zdravima i funkcionalnima. Pojava manje ili prolazne boli je prvi znak za uzbunu da nešto sa zubima nije u redu i da bi trebalo posjetiti stomatologa čim prije. Ukoliko reakcija izostane i bol se nastavi razvijati može prerasti u ozbiljnu i konstantnu zubobolju, a tada može već biti kasno za spasiti zub.

Kada kažemo zubobolja obično se to odnosi na bol u zubu, oko zuba ili u čeljusti, a nastaje kao posljedica lošeg oralnog zdravlja. U većini slučajeva zubobolju uzrokuje dentalni poremećaji ili bolesti kao što su karijes, napuknuće zuba, bolest zubnog mesa i upala zubne pulpe.

Niti jedna bol nije tako neugodna kao zubobolja. Ona je prirodni alarm kada nešto sa Vašim zubom nije u redu. Obavezno posjetite stomatologa!

Zubobolja može vidno utjecati na živčani sustav čovjeka što će onemogućiti normalno funkcioniranje i koncentraciju. Kada se pojavi zubobolja, jedino učinkovito rješenje je posjetiti stomatologa čim je prije moguće.

Bol zuba se u pravilu uvijek javi nenadano. Vrlo često u večernjim satima ili u trenucima kada nismo u mogućnosti odmah posjetiti svog stomatologa. U takvim situacijama tražimo bilo kakvu pomoć za ublažavanje boli, bilo u obliku nekakvog lijeka ili nekim narodnim metodama ublažavanja zubobolje.

ZuboboljaKada spominjemo alternativne narodne metode ublažavanja zubobolje ne možemo a da ne spomenemo jednu koja je i dokazana opsežnom znanstvenom studijom provedenom prije desetak godina na području Kanade. Preko 90% sudionika je potvrdilo da laganim trljanjem kockice leda po dlanu na spoju palca i kažiprsta 5 do 7 minuta razina boli se značajno smanjuje. Razlog uspješnosti ove metode leži u tome da se na tretiranom mjestu nalaze završeci živaca koji su povezani s centrom za bol u našemu mozgu. Pothlađivanjem tih živaca, pothlađujemo i centar za bol te na taj način smanjujemo razinu boli, a to će nam omogućiti normalno funkcioniranje do odlaska stomatologu.

Osim ove metode postoji još niz narodnih metoda koje navodno djeluju, ali nisu nikada znanstveno dokazane. Više o narodnim metodama za ublažavanje zubobolje kao i o zubobolji može se pronaći u našoj bazi znanja.

Više informacija možete pronaći u čestim pitanjima i odgovorima ovdje.

Zakaži termin za besplatan pregled