Estetska stomatologija - pitanja i odgovori | Identalia

00 385 1 55 66 431

Želite nas kontatkirati putem WhatsAppa? Dodajte nas u svoje kontakte. Naš broj je:

Početna stranica » Estetska stomatologija » Estetska stomatologija - pitanja i odgovori

Estetska stomatologija - pitanja i odgovori

Estetska stomatologija je grana stomatologije koja brine o ljepoti zubi. Obuhvaća čitav niz zahvata koji će zubima vratiti prirodnu ljepotu ili podariti novu.

Lijep osmijeh je bitan za samopouzdanje i kvalitetu života čovjeka. Može nam otvoriti nova vrata kako u društvenom, tako i u profesionalnom smislu.

Kompozitni ispuni, osim što saniraju oštećeni zub, vrlo su važni i za estetsku vrijednost zuba. Zbog njihove bijele boje koja je usklađena s prirodnom bojom zuba, u potpunosti su neprimjetni te neće narušiti ljepotu osmijeha.

Poliranje zubi je klasično mehaničko čišćenje zubi koje uključuje uporabu paste s fluoridom i posebne rotirajuće četke kojom se radi poliranje svakog zuba u nizu.

Tvrdokorne naslage kamenca i plaka koje nije moguće ukloniti klasičnim čišćenjem ili poliranjem uklanjaju se uporabom posebne opreme za pjeskarenje. Ona pod velikim pritiskom čisti zub izbacivanjem sitnog Na-bikarbonat praha. Ovaj postupak nije štetan za zube, niti će u bilo kojem smislu oštetiti zubnu caklinu ili desni.

Pjeskarenje zubi je u potpunosti bezopasno i neće ni na koji način oštetiti zubnu caklinu ili desni. Moguće je da će desni biti blago iritirane, no masiranjem desni uz uporabu posebne paste crvenilo prolazi unutar nekoliko dana.

Izbjeljivanje zubi se može raditi na nekoliko načina ovisno o razini koloracije zubi. Ovdje pročitajte sve o načinima i metodama izbjeljivanja zubi.

Kada su zubi pomaknuti iz svog prirodnog položaja u bilo kojem smjeru ili su rotiranim, tada ih je najbolje ispravljati pomoću ortodontskog aparatića.

Umjereni razmak između zubi je potreban kako bi se moglo kvalitetno održavati oralnu higijenu, no kada su razmaci između zuba veliki tada se problem može riješiti pomoću keramičkih ljuskica. Više detalja o keramičkim ljuskicama i njihovoj primjeni.

Postoji čitav niz elemenata koji se koriste kao zubni nakit, no uglavnom su to kamenčići od poludragog ili dragog kamenja. Postavljanje zubnih ukrasa ne oštećuje zub, niti zubnu caklinu.

Zubni nakit može se ukloniti laganim brušenje. U tom slučaju brusi se samo kamen do zubne cakline bez oštećenja same cakline. Kada je uklonjen radi se poliranje zuba, a zub će biti kao i prije postavljanja nakita.

Povratak na prethodnu stranicu Estetska stomatologija.

Zatraži besplatnu ponudu