Ugradnja dentalnih implantata | Identalia

00 385 1 55 66 431

Želite nas kontatkirati putem WhatsAppa? Dodajte nas u svoje kontakte. Naš broj je:

Želite nas kontatkirati putem Vibera? Dodajte nas u svoje kontakte. Naš broj je:

 
Početna stranica » Implantologija

Implantologija - ugradnja zubnog implantata


Zatraži besplatnu ponudu
Kontaktirajte nas putem Vibera ili WhatsApp-a:

Želite nas kontatkirati putem Vibera? Dodajte nas u svoje kontakte. Naš broj je:

Želite nas kontatkirati putem WhatsAppa? Dodajte nas u svoje kontakte. Naš broj je:

Ugradnja zubnog implantataNadoknaditi izgled i funkcionalnost izgubljenog zuba nekada je bilo vrlo teško postići. U prošlosti jedina adekvatna zamjena za izgubljene zube su bile proteze i mostovi, no s ograničenim rezultatima. Zubni implantati već nekoliko desetljeća slove kao najbolja zamjena za izgubljene zube. Njihova sposobnost da uspješno imitiraju funkciju prirodnog korijena zuba je dokazana kroz milijune uspješno ugrađenih zubnih implantata.

Zanimljivo je da su zubni implantati izumljeni 1952.g. u Švedskoj i to kao posljedica greške u istraživanju. Na opće iznenađenje znanstvenika titanski elementi koji su se koristili prilikom istraživanja povezali su se sa živim koštanim tkivom prilikom doticaja i stvorili čvrstu vezu. Taj trenutak promijenio je medicinsku znanost jer se kosio sa svim dotadašnjim teorijama. Ovakav proces prirodnog srastanja titana i koštanog tkiva nazvan je oseointegracija, a prvi titanski dentalni implantati ugrađeni su već 1965.g.

U poliklinici Identalia ugrađujemo Astra Tech, Nobel Biocare i Straumann implantate s doživotnim jamstvom! Cijeli postupak u potpunosti je bezbolan za pacijenta!

Zubni implantat je mali, čvrsti, titanski vijak koji ima svrhu preuzimanja funkcije izgubljenog korijena zuba, a ugrađuje se u gornju ili donju kost čeljusti. Nakon oseointegracije (srastanja koštanog tkiva s implantatom), implantat preuzima funkciju prirodnog korijena zuba te je sposoban nositi krunu, most ili protezu. Zubni implantati su vrlo čvrsti i izdržljivi te mogu trajati doživotno ukoliko se redovno održavaju. Njihovo održavanje je jednako kako i održavanje prirodnih zuba, a to podrazumijeva: četkanje, ispiranje dentalnom vodicom, korištenje zubnog konca i redovne kontrole kod stomatologa.

Ugradnja zubnog implantata

Postavljanje kruna, mostova ili proteza na ugrađene zubne implantate osigurat će pacijentu osjećaj prirodnih zuba, stabilnost, sigurnost, čvrstoću, ali i rješenje problema za čitav život.

Astra Tech, Nobel Biocare i Straumann zubni implantati su najbolji svjetski implantati koje ugrađujemo uz doživotno jamstvo. Ovaj sustav predstavlja rješenje za čitav život.

Zubni implantatOsnovni razlozi za ugradnju implantata:

  • zamjena za jedan ili više zuba
  • nosači djelomične proteze
  • povećanje stabilnosti potpune gornje ili donje proteze
  • olakšavanje prilikom žvakanja
  • povećanje samopouzdanja prilikom smijanja, govora i hranjenja
  • popravljanje sveukupnog fizičkog zdravlja
  • poboljšanje estetskog dojma i obnavljanje samopouzdanja
Poliklinika Identalia

Poliklinika Identalia

Za sve naše buduće pacijente prvi pregled u Poliklinici Identalia je potpuno besplatan

Svjedočanstva pacijenata

Svjedočanstva pacijenata

Počitajte što naši pacijenti kažu o svom iskustvu u Poliklinici Identalia

Pitanja i odgovori

Pitanja i odgovori

Pronađite odgovore na sve što Vas zanima o zahvatima u našoj poliklinici