Keramičke krunice | Identalia

Želite nas kontatkirati putem WhatsAppa? Dodajte nas u svoje kontakte. Naš broj je:

Početna stranica » Keramičke krunice

Keramičke krunice

Jamstvo na sve protetske radove je 5 godinaPrekrasni bijeli zubi složeni u jedinstveni zubni niz zaslužni su za lijepi osmijeh. Osmijeh čini vidljivi dio zuba odnosno zubne krunice. Vanjski sloj zubne krune prekriven je caklinom koja ima sposobnost propuštanja prirodne svjetlosti. Upravo je zubna caklina zaslužna za bijeli i blistavi osmijeh!

Kada uslijed traume ili bolesti dođe do gubitka krunice, zubni niz se prekida i osmijeh više nije lijep kao prije. Osoba će se instinktivno smijati znatno manje, biti će nesigurna u sebe, a time će i opće raspoloženje biti u padu. Gubitak zubne krunice može imati dalekosežne posljedice i kada je u pitanju opće oralno zdravlje pacijenta. Prekinuti zubni niz ostavlja prostor između zuba, što će posljedično dovesti do propadanja zubne kosti, povlačenja zubnog mesa i urušavanja susjednih zuba. Takav razvoj situacije u ustima može dovesti do poremećaja u zagrizu kao i problema u govoru.

Čiste keramičke zubne krunice vrhunsko su rješenje za sanaciju izgubljenih prirodnih kruna zbog svojih izuzetnih funkcijskih i estetskih svojstava.

Čiste keramičke zubne kruniceDa bi se povratila funkcijska i estetska vrijednost zubi, vrlo je važno sanirati nastali otvor u zubnom nizu. Moderna stomatologija nam već dugi niz godina omogućava sanaciju prekinutog zubnog niza umjetnim krunicama. Materijali za izradu su tijekom godina evoluirali te danas imamo umjetne zubne krunice koje su gotovo identične prirodnim zubima po obliku, čvrstoći, trajnosti i estetskim vrijednostima. U odnosu na krunice koje se rade u kombinaciji s legurama plemenitih metala, potpuno keramičke krunice imaju čitav niz prednosti posebno u estetskim svojstvima.

U izradi protetskih radova koristimo cirkon i e.max keramiku, materijale koji su vrhunac tehnologije. Jamstvo na sve protetske radove je 5 godina.

Kada govorimo o keramičkim krunicama i materijalima za njihovu izradu, prvenstveno mislimo na cirkon keramiku i IPS e.max® keramiku. Iako oba materijala imaju vrlo slične karakteristike postoje i određene razlike u njima.

  • Cirkon keramika - materijal izuzetne čvrstoće koji je pogodan za ugradnju u bilo koju regiju čeljusti. Ne izaziva alergijske reakcije, odlično propušta prirodnu svjetlost i daje odlične rezultate bez obzira postavlja li se kruna na prirodne brušene zube ili na implantat. Ovaj materijal je biokompatibilan te ga organizam vrlo brzo prihvaća, a zubno meso se savršeno veže uz krunu.
  • IPS e.max® keramika - ima vrlo slična svojstva kao i cirkon. Koristimo ga uglavnom u frontalnoj regiji oralne šupljine. Materijal je biokompatibilan, ne izaziva alergijske reakcije, vrlo je čvrst te odlično propušta prirodnu svjetlost, što ga čini idealnim kada se postavlja na prirodne brušene zube.

Kod kruna koje se rade na metalnoj bazi uvijek postoji mogućnost da će se zubno meso povući i otkriti metalnu leguru, a svjetlost neće prolaziti kroz nju kao kod prirodnih zuba. Kada se traži dugoročno rješenje s maksimalnim estetskim vrijednostima, potpuno keramičke krune su svakako najbolje rješenje.

Više informacija možete pronaći u čestim pitanjima i odgovorima ovdje.

Zakaži termin za besplatan pregled