Keramičke ljuskice - veneers | Identalia

Želite nas kontatkirati putem WhatsAppa? Dodajte nas u svoje kontakte. Naš broj je:

Početna stranica » Keramičke ljuskice

Keramičke ljuskice

Individualno izrađene presvlake za zubePrekrasni, blistavi, bijeli osmijesi poznatih osoba dok šetaju crvenim tepihom oduvijek izazivaju zavist javnosti, no malo tko zapita kako baš svim imaju tako lijepe zube. Razlog je vrlo jednostavan, a leži u tome što čak 70% slavnih osoba na blistavom osmijehu može zahvaliti modernoj stomatologiji. Za takve rezultate uglavnom su zaslužne keramičke ljuskice poznate i pod nazivom veneers.

Keramičke ljuskice vrlo su tanke, individualno izrađene presvlake za zube. Možemo ih usporediti s umjetnim noktima, ali za zube! Izuzetna estetska svojstva su njihova najvažnija odlika. Prirodna bjelina keramike i sposobnost da propušta svjetlost (translucentnost) osigurava im mogućnost savršene imitacije prirodnog zuba. Uz izuzetna estetska svojstva ljuskice su vrlo otporne, dugotrajne i čvrste, što ih čini idealnim rješenjem za otklanjanje manjih nedostataka prirodnih zuba. Koristi ih se uglavnom za sanaciju zuba u frontalnoj regiji obaju čeljusti, a zadnjih godina našle su primjenu i u stražnjoj regiji.

Keramičke ljuskice su tanki keramički nadomjesci koji se postavljaju na prirodne zube pacijenta. Najzaslužnije su za pojam - Hollywoodski osmjeh!

Najčešća primjena ljuskica je u sljedećim situacijama:

  • Obojenje ili koloracija zuba - jako obojanje ili pojavu mrlja na zubima nije moguće ukloniti klasičnim metodama izbjeljivanja zubi. Ljuskice su brzo, efikasno i trajno rješenje za otklanjanje ovih problema.
  • Oštećenje ili otkrhnuće zuba - otkrhnuća ruba zuba ili napuknuće cakline su vrlo čest problem kod velikog broja pacijenata. Do oštećenja može doći uslijed neke traume ili većeg opterećenja zuba kao što je škripanje zubima tijekom sna.
  • Zakrivljeni ili razmaknuti zubi - iako su zakrivljenje i razmak zubi prvenstveno problem ortodoncije, postoje situacije gdje je efikasnije i brže zub sanirati ljuskicom.

Keramičke ljuskiceKod dijela pacijenata vraćanje prirodne boje zuba moguće je postupcima izbjeljivanja, no kod jednog dijela pacijenata koloracija je toliko jaka da uobičajene metode izbjeljivanja neće biti dovoljne kako bi se vratila prirodna bjelina. Promjena boje zuba ili koloracija zuba veliki je problem u stomatologiji, a rezultat je loših životnih navika i ubrzanog ritma života. Tijekom godina zubi mogu prilično promijeniti svoju boju. Česta konzumacija obojenih pića, kave ili crnog vina značajno doprinose koloraciji zuba. Ukoliko tome pridodamo konzumaciju duhanskih proizvoda, tada prirodno bijeli zub nema baš prevelike izglede da takav i ostane.

U izradi protetskih radova koristimo cirkon i e.max keramiku, materijale koji su vrhunac tehnologije. Jamstvo na sve protetske radove je 5 godina.

Postupak postavljanja ljuskica podrazumijeva prethodno uklanjanje tankog sloja cakline brušenjem i to do 0,5 mm. Kada je sloj cakline uklonjen, uzima se otisak zuba te se prema njemu u zubotehničkom laboratoriju izrađuju ljuskice. Ljuskice se provjeravaju, postavljaju u idealan položaj te cementiraju trajno na zub.

Keramičke ljuskice predstavljaju dugotrajno rješenje za većinu pacijenata pod uvjetom da se oralna higijena uredno održava. Osim toga potrebno 2 puta godišnje posjetiti stomatologa i obaviti kontrolu. Prilikom posjeta stomatolog će obaviti uklanjanje zubnog kamenca i plaka, što će dodatno produžiti vijek trajanja ljuskica, a pacijentu osigurati blistavi osmijeh u godinama koje slijede!

Više informacija možete pronaći u čestim pitanjima i odgovorima ovdje.

Zakaži termin za besplatan pregled