Oralna kirurgija - ugradnja implantata, vađenje umnjaka | Identalia

Želite nas kontatkirati putem WhatsAppa? Dodajte nas u svoje kontakte. Naš broj je:

Početna stranica » Oralna kirurgija

Oralna kirurgija

Oralna kirurgijaOralna kirurgija je interdisciplinarna grana stomatologije. Ona objedinjuje kirurške zahvate i dijagnostiku ozljeda i bolesti koje zahvaćaju oralnu šupljinu. Bez obzira radilo se o funkcijskim ili estetskim nedostacima i problemima, unutar oralne kirurgije postoji adekvatno rješenje.

Ovo je jedna od najkompleksnijih grana stomatologije, a obuhvaća zahvate kao što su:

  • ugradnju zubnih implantata
  • uklanjanje umnjaka
  • apikotomija ili uklanjanje vrška korijena zuba
  • traume čeljusti
  • korekcija čeljusti
  • presađivanje kosti
  • podizanje sinusa

Čak 50% odraslih osoba ima bolno izrastanje umnjaka. U samo 10 minuta problem se bezbolno rješava malim kirurškim zahvatom pod lokalnom anestezijom!

Naravno, oralna kirurgija nije ograničena samo na navedene zahvate. Tu je još niz manje složenih zahvata kao što su: uklanjanje cista, komplicirano vađenje zuba i zaostalih korijena, uklanjanje impaktiranih i retiniranih zubi, itd.

Oralna kirurgija je specifična grana stomatologije koju primjenjuju specijalisti oralne kirurgije. Oni, osim formalne naobrazbe s područja stomatologije, trebaju steći dodatno znanje s područja opće kirurgije. Vrlo je bitno da liječnik koji provodi ove operativne zahvate ima adekvatne kvalifikacije.

Uklanjanje umnjakaOsim ugradnje zubnih implantata, najčešći zahvat u oralnoj kirurgiji je uklanjanje umnjaka. Čak 50% svjetske populacije susreće se s velikim bolovima prilikom izrastanja umnjaka koji su posljednji zubi u zubnom nizu. Izrastanje umnjaka je bolno najčešće zbog nedostataka prostora u čeljusti za njihovo normalno izrastanje. Uslijed izrastanja umnjak udara u susjedni zub te uzrokuje konstantnu bol. Kirurškom intervencijom u svega nekoliko minuta oralni kirurg uklanja umnjak i zatvara ranu. Na ovaj način pacijent se trajno oslobađa boli te se uklanja zub koji u funkcijskom, ali i u estetskom smislu pacijentu neće nedostajati.

Više informacija možete pronaći u čestim pitanjima i odgovorima ovdje.

Zakaži termin za besplatan pregled