Ortodoncija - pitanja i odgovori | Identalia

00 385 1 55 66 431

Želite nas kontatkirati putem WhatsAppa? Dodajte nas u svoje kontakte. Naš broj je:

Želite nas kontatkirati putem Vibera? Dodajte nas u svoje kontakte. Naš broj je:

 
Početna stranica » Ortodoncija » Ortodoncija - pitanja i odgovori

Ortodoncija - pitanja i odgovori


Zatražite više informacijaOrtodoncija je grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zuba te međusobnog odnosa gornje i donje čeljusti.

Ortodoncija je namijenjena svim uzrastima. Od rane životne dobi treba početi brinuti o pravilnom razvoj žvačnog aparata, no ortodoncija može pomoći i odraslim osobama s posebnim rješenjima prilagođenima njihovoj životnoj dobi.

Ortodontski aparatić je sklop elemenata koji se stavljaju na zube pacijenta u cilju ispravljanja položaja zuba kako bi se osigurala maksimalna funkcionalnost žvačnog aparata i njegov daljnji razvoj.

Nepravilan položaj zube ne mora uzrokovati bol ili nelagodu, no može izazvati niz drugih problema kao što su: nepravilan zagriz, problemi u govoru, teško održavanje oralne higijene, probleme u disanju i sl. Korigiranjem položaja zubi svi ovi problemi će biti otklonjeni te će pacijent, osim pune funkcionalnosti zubi, imati i značajnu estetsku korist.

Kod djece se mogu koristiti sve vrste aparatića, ovisno o postavljenoj dijagnozi od strane ortodonta. U većini slučajeva kod djece se koriste mobilni aparatići.

Kod odraslih pacijenata koriste se isključivo fiksni ortodontski aparatići.

Korist od uporabe ortodontskih aparatića mogu imati pacijenti svih uzrasta, no razina uspješnosti je individualna. Najbolji rezultati se u pravilu postižu kod djece i mladih.

Ortodontske aparatiće u osnovnoj podjeli dijelimo na fiksne i mobilne. Fiksni aparatići se nalaze u ustima pacijenta 24 sata na dan, dok se mobilni aparatići vade tijekom noći.

Vrijeme potrebno za terapiju ortodonskim aparatićem je individualno i ovisi o dijagnozi koju će postaviti ortodont. Za podrobnije informacije potrebno je napraviti pregled i konzultacije kod ortodonta.

Poliklinika Identalia

Poliklinika Identalia

Za sve naše buduće pacijente prvi pregled u Poliklinici Identalia je potpuno besplatan

Svjedočanstva pacijenata

Svjedočanstva pacijenata

Počitajte što naši pacijenti kažu o svom iskustvu u Poliklinici Identalia

Ortodoncija

Ortodoncija

Povratak na prethodnu stranicu