Zubni mostovi | Identalia

Želite nas kontatkirati putem WhatsAppa? Dodajte nas u svoje kontakte. Naš broj je:

Početna stranica » Zubni mostovi

Zubni mostovi

Gubitak jednog ili više zubaDa bi prirodni zubi bili lijepi nije nužno da budu snježno bijeli. Lijepo oblikovani i zdravi zubi složeni u jedinstveni zubni niz mogu pružiti jednako lijep osmijeh.

Kada dođe do gubitka jednog ili više zuba uslijed traume ili bolest zubni niz može biti prekinut. Praznina koja nastane u nizu, osim što će narušiti ljepotu osmijeha, može narušiti zdravlje i funkciju cijele oralne šupljine.

Nedostatak nekoliko zubi u zubnom nizu uglavnom saniramo zubnim mostom. Zubni most je odlično i estetski vrlo prihvatljivo dugotrajno rješenje

Kada dođe do prekida zubnog niza, vrlo je važno pristupiti sanaciji čim prije kako preostali zubi ne bi bili kompromitirani. Moderna stomatologija nudi nam nekoliko načina za kvalitetnu sanaciju zubnog niza, a odabir metode ovisi prvenstveno o željama i mogućnostima pacijenta.

Postavljanje mosta na prirodne brušene zube

Za sanaciju zubnog niza kada nedostaje jedan ili više zuba ekonomično i kvalitetno rješenje je zubni most. Most se sastoji od najmanje 3 zubne krune koje su međusobno povezane u cjelinu. Krajnje dvije krune u mostu imaju ulogu nosača mosta te se one fiksiraju na prirodne brušene zube ili na ugrađene zubne implantate.

Zubni most
  • Postavljanje mosta na prirodne brušene zube - iako je ovo ekonomski prihvatljivija opcija, potrebno je žrtvovati susjedne zdrave zube kako bi se na njih učvrstio most. Najbolji zubi su upravo oni prirodni, a uništavanje 2 zdrava susjedna zuba brušenjem da bi se nadomjestilo izgubljene zube nije najbolja opcija za pacijenta niti najbolje što moderna stomatologija može ponuditi.
  • Postavljanje mosta na zubne implantate - ukoliko nedostaje 3 ili više zuba ovo je svakako najbolja opcija za postavljanje mosta jer susjedni zdravi zubi ostaju netaknuti. Iako je postavljanje mosta na zubne implantate skuplja opcija, svakako je kvalitetnije i dugoročno bolje rješenje za pacijenta.

U izradi protetskih radova koristimo cirkon i e.max keramiku, materijale koji su vrhunac tehnologije. Jamstvo na sve protetske radove je 5 godina.

Kada se pacijent odluči za metodu sanacije zubnog niza, stomatolog radi pripremu, izrađuje otisak zagriza pacijenta te ga dostavlja u zubotehnički laboratorij. U zubotehničkom laboratoriju se prema otisku izrađuje most s krunicama koje će savršeno odgovarati čeljusti pacijenta. Preciznost koja se na taj način dobiva ključna je za funkcionalnost i estetiku krajnjeg proizvoda.

Više informacija možete pronaći u čestim pitanjima i odgovorima ovdje.

Zakaži termin za besplatan pregled